Урбане легенде

Урбане легенде

Свима нама су потребни мали - велики хероји, а никада не знаш где ћеш их срести. Приповести о њиховим делима често називамо урбаним легендама. Зато главу горе, време је за размрдавање, јер ко зна, можда си баш ти један од њих!

Галерија ФОРМА од 20. маја до 18. јуна 2022. године
Илије Огњановића 3, Нови Сад

„Неограничена машта у ограниченом простору”

– др Здравко Рајчетић 

УПИДИВ као друштвено свесна организација свој рад, између осталог, фокусира и на наше најмлађе суграђане, посебно када је реч о сарадњи са Змајевим дечјим играма. Мотивисан овим разлозима, УПИДИВ сваке године продуцира иновативне садржаје сачињене од изложбеног дела, који обично припада одраслима, и практичног дела - радионице, који искључиво припада најмлађима, а све у славу дечјег стваралаштва и подстицаја у естетском развоју деце. Тако је и ове 2022. године када је УПИДИВ припремио и реализовао експерименталну платформу под називом Оригинал фалсификата - урбане легенде. Задатак који је аутор ове платформе Ненад С. Лазић, поставио пред уметнике, треба да покаже широј јавности како се уметничка машта развија у једном ограниченом, задатаом простору (преузети шаблон). Са друге стране платформа треба да покаже и да ли одрасле уметнике покрећу исти когнитивни механизми као и децу, поготово кад је задатак обликован попут игре, са јасно израженим правилима.
Коначне резултате овог уметничког експеримента видећемо, већ сад, у јуну месецу, на отварању изложбе, међутим, већ пристигли радови иду у прилог горе изнетој тврдњи. Али, не будимо нестрпљиви, након отварања изложбе следе дечје радионице - зато сачекајмо да се ова игра у потпуности распламса.

:: Разговор са поводом

Non Fungible Token (NFT) основни појмови и практична примена - Ненад С. Лазић
Галерија ФОРМА 2. и 9. јуна 2022. у 18 часова


Фотографије: Марија Ердељи, др Здравко Рајчетић, Змајеве дечје игре, Дејана Нешовић, Јегор Лазић, Бранко Вујков


:: Пројекат је реализован уз подршку:

УПИДИВ
идВојводиина
Змајеве дечје игре
Галерија ФОРМА
Студио Мано
Градска управа за културу Нови Сад
О пројекту

„Бришемо” линију која раздваја уметнике, децу и публику, а притом се мнооого добро забављамо.
Осмех нам је циљ. –>

Пратите нас на...
Оригинал фалсификата 

Best AI Website Creator